Bejelentkezés 

név 
jelszó 
Elfelejtett jelszó

Richter az első magyar gyógyszer az USA-ban

 

Erre a jó hírre vártak a Richternél

A Marketwatch már beszámolt arról, hogy a Richter saját fejlesztésű készítményét jóváhagyta az Amerikai Gyógyszerfelügyelet, azóta pedig megérkezett a hazai gyógyszercég beszámolója is. A hír mindenképpen pozitív, mivel a Cariprazine jelentős potenciált rejt. Nem csodálkoznánk azon, ha a közeljövőben több elemző is felfelé húzná a papírokra adott célárát.

A Richter közölte, hogy az FDA engedélyezte a Cariprazine kapszulák forgalmazását az I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás vagy kevert epizódok és a skizofrénia kezelésére felnőtt betegeknél. Az engedélyt az FDA azt követően adta meg, hogy korábban határidő hosszabbítást kért a bírálati eljárás lefolytatására - írja a Portfolio.

Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója a FDA döntésével kapcsolatban kiemelte, a kutatási tevékenységük jelentős eredménye ez a forgalomba hozatali engedély. Annak ellenére, hogy a piacon számos készítmény van már jelen ezen betegségek kezelésére, még mindig létezik kielégítetlen terápiás igény.

ARichternél elmondták, mindez ipartörténeti jelentőséggel bír, hiszen az első olyan magyar fejlesztésű gyógyszer, mely forgalomba hozatali engedélyt kap az Egyesült Államokban.

A Richter továbbra sem ad még forgalmi előrejelzést a készítményre, mely a nagykereskedelmi forgalomban 2016 első negyedévében válik majd elérhetővé. A Cariprazine vényköteles készítmény lesz, melynek napi egyszeri adagolására kapta meg a Richter és fejlesztő partnere az engedélyt.

A termék 2027-ig élvez szabadalmi védettséget (meghosszabbítás nélkül). A Richterhez még az idei évben mérföldkő bevétel érkezhet, ennek nagyságára azonban most sem adtak előrejelzést. A Cariprazine piaci bevezetése a Richter idei évi költségeit nem befolyásolja.

forrás: napi.hu

SiteEngine Wombat