Bejelentkezés 

név 
jelszó 
Elfelejtett jelszó

A Google szerepe egyre nő...

 

Internetes egészségügyi információkAz olaszok több mint harmada keres az egészségével kapcsolatos információt az interneten - derül ki a Censis 2013-as kutatásából. A kereséséek száma folyamatosan emelkedik.

A betegek gyógyító tanácsokat és konzultációt keresnek a problémáikra az interneten.

A legfontosabb egészségügyi információforrás továbbra is az orvos (56%), de a webes konzultáció már jelentősen megelőzi a gyógyszerészekkel történő konzultációt (4%). Az informálódáson kívül az internet szerepe az operatív tevékenységekben is nö, az olaszok 15%-a az internetet használja a vizitek időpontjának lefoglalására, 5%-uk pedig az orvosságot is a neten rendeli.


A keresések 90%-a betegségekre vonatkozik, 59%-a pedig a gyógyító helyekre, konzultációs lehetőségekre.

A Google adataiból látható, hogy nem csak a paciensek, hanem az orvosok is egyre többször fordulnak az internet felé, főleg a tudásuk elmélyítése és gyógyszer-információk keresése céljából - leginkább a gyógyszergyárak képviselőivel történt találkozók után. Az ellenjavallatok keresése az internetes felhasználás 61%-át teszi ki!

Amerikában a gyógyszervásárlások 50%-át előzi meg valamilyen internetes információszerzés, maga az online gyógyszervásárlás az esetek 7%-át teszi ki.

A Pfizer felmérése alapján napi több mint 170 000 gyógyulni vágyó fordul speciális Social Network portálokhoz és több, mint 36 ezren töltenek le műtétekkel kapcsolatos video-anyagokat.

Az internetes kereséseket tekintve a legnépszerűbbek továbbra is a hatóanyagokkal és azok tulajdonságaival kapcsolatos keresések. (Forrás: marketing-farmaceutico)

SiteEngine Wombat