Bejelentkezés 

név 
jelszó 
Elfelejtett jelszó

Szárnyal az egészségügyi adatnyilvántartási piac Amerikában

 

Elektronikus betegnyilvántartásMost kezd érződni a 2009-ben elfogadott American Relief and Recovery Act hatása. 

Az amerika törvény kötelezte az összes egészségügyi szolgáltatót elektronikus egeszségügyi személyi adatnyilvántartó rendszerek (Electronic Medical Records -EMR) üzembe állítására.
A háziorvosok két szempontot vesznek figyelembe a használni kívánt rendszer kiválasztásakor: egyrészt feleljen meg a központi, a törvényben megadott előírásoknak, másrészt illeszkedjen a szakterületükhöz, és minél gyorsabb, egyszerűbb és hatékonyabb nyilvántartást és gyógyító munkát tegyenek lehetővé.

Az EMR szállító szoftver cégek az említett programok mellett még ugynevezett RCM (Revenue Cycle Management) megoldásokat is kínálnak az orvosoknak, mellyel a pénzügyi események kezelhetők és financiális kimutatások is készíthetők, ezáltal áthidalható az egészségügyi- és pénzügyi adatforgalom közt tátongó szakadék, mellyel nehezen bírkóznak meg az orvosok.

A gyógyszergyárak is egyre nagyobb figyelmet fordítanak az EMR adatokra, ugyanis jelentős információforrást jelenthetnek számukra, melyet a gyógyszerek kutatásában, gyártásában, terjesztésében és marketingjében jól fel tudnak használni.
Az adatok megfelelő felhasználásával a kutatási költégek és a gyógyszerek tesztelési ideje jelentősen csökkenthető.(Forrás: pmlive)

SiteEngine Wombat