Bejelentkezés 

név 
jelszó 
Elfelejtett jelszó

WHO: Emberről emberre terjedhet az új koronavírus

 

Az Egészségügyi Világszervezet szerint valószínűnek tűnik, hogy az nCoV koronavírus emberről emberre is terjedhet. Ezt azután közölték, hogy a francia egészségügyi minisztérium megerősítette, hogy egy férfi valószínűleg embertársától kapta el a fertőzést. Szaúd-Arábiában pedig további két emberről vesztette életét a betegségben - írja a BBC.

Az nCoV koronavírusról ismert, hogy tüdőgyulladást és olykor veseelégtelenséget okoz. A WHO aggodalmát fejezte ki a vírustörzs széles körű elterjedésével kapcsolatban, miután 2012-ben 33 megbetegedést regisztráltak Európában és a Közel-Keleten, s ezek közül 18 végződött halállal. 

Az Egészségügyi Világszervezet a legaggasztóbbnak azt tartja, hogy megerősödni látszik az a hipotézis, hogy a közeli kapcsolatban állók között emberről emberre is terjedhet a vírus. 

Mindeközben vasárnap Szaúd-Arábiában bejelentették, hogy két újabb esettel 15-re nőtt az új koronavírus halálos áldozatainak száma, de összesen 24 embert regisztráltak tavaly óta. 

Az új nCoV koronavírus rokona a SARS vírustörzsnek, amely tíz évvel ezelőtt közel ezer ember halálát okozta világszerte. Azonban abban különböznek egymástól, hogy az nCoV gyors veseelégtelenséghez vezet.

2013 május 13. forrás: Orientpress

SiteEngine Wombat